Maof logo
Macedonian association for organic food image
Organska hrana slika 1 Organska hrana slika 2 Organska hrana slika 3 Organska hrana slika 4 Organska hrana slika 5 Organska hrana slika 6

Во повеќе балкански земји подигнати фарми за бизони

Во Бугарија, Себија и БиХ во послениве две годиби се подигнати неколку фарми за бизони ( кај нас популарно наречени биволи ) од кои веќе се добива органско млеко. Од ова млеко се прави прочуената моцарела.

Порано во Македонија биволи се одгледувале во повеќе подрачја, а најбројни биле во подрачјето на Дебрца, меѓу Охрид и Кичево.

Назад