Maof logo
Macedonian association for organic food image
Organska hrana slika 1 Organska hrana slika 2 Organska hrana slika 3 Organska hrana slika 4 Organska hrana slika 5 Organska hrana slika 6

Актуелности

Потенцијалите големи, интересот мал: Само 0,1 отсто од производството е органско

Во Министерството за земјоделство велат дека во последните три години интересот за производство на органска храна зема замав кај земјоделците....

Повеќе

Сто и седумдесет илјади евра од европските фондови за заштита на Моноспитовското блато

Моноспитовското блато, кое е најголем природен резерват од ваков вид во Македонија, ќе биде заштитено од натамошно еколошко пропаѓање, со што ќе биде спречено изумирањето на многу ендемски видови растенија и животни....

Повеќе

Во Македонија нема доволно органско производство за извоз на Европскиот пазар

Расте побарувачката на европскиот пазар за органски произведена храна. Македонија нема доволно за извоз и покрај тоа што производството бележи пораст. ...

Повеќе

Формирана асоцијација на произведувачи на органска храна на Србија

Во Крагуевац е основана Асоцијација на произведувачи на органска храна на Србија, прва од таков вид во земјата....

Повеќе

Министерот за земјоделство Ацо Спасеноски за состојбите во органското земјоделство во Република Македонија

Владата на Република Македонија покрај тоа што ги субвенционира традиционалните култури во Република Македонија во наредниот период посебно внимание ќе упатува и на новите алтернативни земјоделски култури...

Повеќе

Македoнија ќе произведува органска, здрава храна

Македонија е земја погодна за развој на органското земјоделство, но до сега малкумина земјоделци се нафатиле целосно да се префрлат на ваквиод вид производство....

Повеќе

Интересот за домашното органско производство се поголем, продукцијата не ја задоволува побарувачката

Македонските потрошувачи се повеќе бараат домашни органски производи, но продукцијата не задоволува иако секоја година бројот на производители е речиси двојно зголемен....

Повеќе