Maof logo
Macedonian association for organic food image
Organska hrana slika 1 Organska hrana slika 2 Organska hrana slika 3 Organska hrana slika 4 Organska hrana slika 5 Organska hrana slika 6

Актуелности

За поголема заработувачка-органско млеко

Swedmilk Македонија во својата бизнис стратегија планира да стартува со откуп на органско млеко....

Повеќе

Туристи пробаа еколошко вино

Прва винска туристичка тура во винарија што произведува органско вино во Македонија, беше организирана викендов од винарницата „Грков" под Кожув. ...

Повеќе

За органска храна лани во светот нови 2 милиони хектари

Околу 30, 4 милиони хектари земјиште во светот во 2006 година ги исполнувале стандардите за производство на органска храна, се наведува во студијата на Меѓународната федерација на здруженијата за органска храна IFOAM...

Повеќе

Нешто старо, нешто ново

Турските земјоделци уште од зачетокот на земјоделството, земјиштето го обработуваат органски, меѓутоа современите движења за органска храна во Турција се од релативно поново време. ...

Повеќе

Данските супермаркети Ирма тврдат дека поставиле нов светски рекорд во продажба на органска храна

Данскиот ланец супермаркети „Ирма" соопшти дека поставил нов светски рекорд во продажба на органска храна....

Повеќе

Органската храна го освојува пазарот иако е скапа

Најголем хендикеп за извоз на органското производство се малите количини што можат да се понудат Органската храна наоѓа се' поголемо место на трпезата на македонските потрошувачи, иако е за 10-30 отсто поскапа од конвенционалната храна. ...

Повеќе

Нови правила за органско производство во САД

Њујоршкиот огранок на министерството за земјоделство на САД деновиве објави девет нови правила кои на земјоделците ќе им овозможат со помалку проблеми да преминат од призводство на конвенционална кон органска храна. ...

Повеќе