Maof logo
Macedonian association for organic food image
Organska hrana slika 1 Organska hrana slika 2 Organska hrana slika 3 Organska hrana slika 4 Organska hrana slika 5 Organska hrana slika 6

Актуелности

Земјоделството поради незнаење губи милиони од ЕУ-фондовите

Македонија и годинава ќе ги загуби средствата за земјоделство и за рурален развој од европските претпристапни фондови зашто Платежната агенција не е акредитирана. ...

Повеќе

Расте извозот на органски производи од Македонија

Извозот на органски производи од земјава секоја година се зголемува за 100 отсто, а бројот на фармерите што го прифаќаат овој начин на производство од година во година се удвојува....

Повеќе

Нема свежа органска храна во земјава

Високата цена на органското производство и слабата заинтересираност од нашиот пазар се главна причина зошто овој тип производство главно завршува на странските пазари...

Повеќе

Swedmilk Македонија доби дозвола за извоз во ЕУ

Swedmilk Македонија доби дозвола за извоз во земјите - членки на Европската унија. ...

Повеќе

Во САД продолжува паниката поради салмонела во доматите

Од средината на април до 15-ти јуни во 36 сојузни држави на САД, вклучувајќи ја и Вашингтон Ди Си, регистрирани се 869 случаи на заболени од салмонела пренесена преку консумација на домати....

Повеќе

Органската храна дава поздраво млеко и спречува алергии и егземи

Млекото од крави одгледувани со органска храна и оние кои пасат трева е повеќекратно подобро за здравјето, се заклучува во најновата студија изготвена од тим реномирани научници од Универзитетот во Њукасл....

Повеќе

Внимание-и доматите можат да пренесат салмонела

Откривањето на 277 случаи на заболени од салмонела, предизвикана како последица на јадење домати, во последните два месеци во САД предизвика неверица,но и сериозна загриженост меѓу научната јавност....

Повеќе